top of page

VIJFDE WEGWIJZER NAAR SUCCES: ENTHOUSIASME


Enthousiasme is een energie die aanstekelijk werkt en energie geeft om je doelen en taken te volbrengen. Ik merk het dagelijks nog zelf hoe zeer dingen bij mij op mijn enthousiasme drijven en tot stand komen. Iedereen weet wel dat wanneer je een taak met enthousiasme uitvoert, deze veel minder zwaar aanvoelt. Ook kan de tijd als een roes worden ervaren. Daarom is het volgens Napoleon Hill een vijfde wegwijzer naar succes. Een van de bouwstenen die je nodig hebt om je dromen of plannen uit te laten komen.

Ook worden mensen door jouw energie die je daardoor uitstraalt aangestoken. Ik merk het hier in Oosterwold. Onze aannemer werd zo enthousiast dat hij zelf ook een project begonnen is. Mijn zus komt hier wonen en vrienden willen hier ook al gaan bouwen. Het voelt alsof je vleugels krijgt en door het leven vliegt. Dit in tegenstelling tot iets doen waar je niet enthousiast over bent. Dan voelt het alsof de tijd kruipt en het proces maar moeilijk wil vlotten. Ook kan je minder tegenslagen verwerken en geef je eerder op.

Er valt volgens Napoleon Hill nog een voordeel te behalen bij het enthousiast uitvoeren van je werk of taken. Mensen zullen eerder enthousiaste mensen inhuren of gaan volgen, omdat je gemotiveerd bent. Dat straal je uit! En iedereen wil gemotiveerde werknemers en daardoor zal je ook succesvol worden.

En weet je wat zo mooi is, je kan het leren om enthousiast te zijn over iets. Maak er een spel van om je werk met enthousiasme uit te voeren. Dus fake it untill you make it! Zo leer je het onderbewuste om enthousiast te worden over dingen.

Nog een bijkomend voordeel is dat jij baas wordt over het werk in plaats van dat het werk baas over jou wordt. Wellicht behoeft dit nog enige uitleg.

Napoleon Hill beschrijft in zijn boek ‘de weg naar succes’ een verhaal over 2 zwervers. Een zwerver is altijd dakloos geweest en de ander was dakloos geworden. Hij had eerder een baan als vertegenwoordiger. De 2 zwevers vertellen elkaar hun levensverhaal. De voormalige vertegenwoordiger zat alleen maar af te geven op zijn baas. Hij was het niet eens geweest over de manier van werken van zijn baas en had zijn baan vaarwel gezegd. Ondertussen schepte hij op over hoe slim hij wel niet was. De andere zwerver merkt dan op: Hoe komt het dan dat iemand die zo slim is nu zonder geld zit? Hij kreeg een mooie spiegel voorgezet.

Wat doe jij?

Klaag jij en bekritiseer je alles om je heen?

Is het je nooit opgevallen dat de beste stuurlui aan wal zitten? Maar dat degenen die succesvol zijn altijd varen. Deze hebben geen tijd om anderen te bekritiseren.

Waar sta jij? Sta jij aan wal of vaar je de wereld rond?

Laat je het me weten?

Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page